mollesnutten

Alla inlägg under augusti 2012

Av molle - 31 augusti 2012 15:41

I måndags var jag på vanlig skogspromis,med bollen det va skönt.Matte hade ju jobbat hela dagen så det va skönt att få busa runt lite.

Hit åkte vi på onsdan

 

Ja helt rätt godisbutiken.Men aj vad jag bedrog mig,ingen godis.Sitta och vänta på vetrinären skulle visst få en vaccination.  

Ni anar inte vad jobbigt det är.Kommer massa katter och hundar,som man inte får jaga eller skälla på .Sen kommer veten sent så det tar typ 1 timme av olidlig väntan.Fast när han väl kom så var det klart för min tur på 10 min  

Jag fick en spruta och stämpel i passet.Matte var vöjd både med det och mig.

Sen åkte vi till dagis där Smulan jobbar med att passa.SV:s Hundtjänst ni vet.Vi fick leka en lite stund,matte tror inte det är bra att ta ut sig för mycket när man fått spruta.

Sen fick vi reda på att min lilla kineskompis Inka vinka gått över

  regnbågsbron.

Tog med matte ut på balkongen vi tände ljus och myste.Som hon sa förtränger verkligheten en stund.

Har en känsla av att jag inte kommer att få nosa upp saker att äta på nått ställe i fortsättningen.Fast det är nog lika bra vill hänga med matte en stund till.

Idag skulle vi kolla efter kantareller,najs tänkte jag blir en skog.

 

Och det blev det,fanns lite halvstora här och där

 

Slutresultatet blev ju inte så illa

 

Eller hur för en timmes jobb.Imorgon ska jag visst få va ute längre, då får vi se vad det blir,svampkorgen ska visst med.Och dom där svarta sakerna ska det letas efter.Nästa helg ska jag få stifta bekantskap med dom om inte förr.

Av molle - 26 augusti 2012 12:13

Nu har det hänt igen,det där som jag inte förstår.

 

Hur kan man springa bort och inte komma tillbaka.Visst jag yr gärna iväg efter rådjur också,men kommer alltid tillbaka till samma plats igen.Hur ska man annars veta att men får mat och godis när man vill.Matte säger att det händer hela tiden.Obegripligt

I alla fall var jag och matte där idag och spårade.

 

Oj vilken service mat till mig.Men det va det ju inte förståss.

 

Det va ju där dom såg henne sist.Vi gick omkring där och upp i skogen.

 

Över en bäck och just här markera jag väldigt mycket.Matte hitta inga spår och jag hitta inget spår därifrån mystiskt.

 

Vi gick på grusvägen till vänster också,upp i skogen till vänster men hitta iget där heller.Ja om man inte räknar kantareller förståss.

 

Jag ska ha lön för mödan,kasta kotten nu.För övrigt är matte lite less på vissa personer.Men jag har sagt som det är.

 

Det sa jag första gången vi möttes.Har samma åsikt fortfarande.


Av molle - 25 augusti 2012 12:40

Igår morse när jag ville ha tandborste efter maten,så fanns det ingen.Hur ska jag då kunna sköta mina tänder.  

Lillhusse tycker att det ska finnas såna dentasticks för människor också,vore ju så mycket enklare tycker han.Dessutom smakar dom gott tycker jag i alla fall.

Imorse åkte vi till eker

 

Väldigt vackert när dimman lättar över dammen.Men bara solen kommer upp så blir det varmare

 

Jag har tagit på mig uppgiften,att matte ska hitta svamp.Ja jag har ju gått kantarellkurs,men jag frågar om hon vill ha även andra svampar.Det är visst meningen att jag ska nosa upp en del annat också.Fast än så länge har inte matte lärt sig ordentligt vilka hon vill ha.

Jag hitta massa kantareller 

 

men dom flesta var för små.Som knappnålshuven ungefär.Fick en skön tretimmars promis i alla fall.

Sen åkte vi hit

   

Min absoluta favisaffär ,luktar så gott därinne.

Blev vägd,viktigt väga på samma våg.Tycker matte,hon blev glad jag hade gått upp 0,6 kilo.Vart har du dom sa hon,du är ju bara skinn och ben.Kan jag hjälpa att det finns så mycket spring i mina ben eller?

 

Visst ser det smaskigt ut oxöron,tjurmuskel,godis och extra kött.Bra att man håller sig slank,fast nu börjar jag undra.Så mycket, kanske man ska utsättas för det där som kallas kurs igen,hmmm.Ja ja bara det finns trevliga hundar med så!Mötte föresten ett par i skogen idag trevliga alltså.En golden och en kocker,Deras husse sa att dom är inte så lydiga som jag.Ha ha han skulle bara veta han,fast vi nosa på varann och sa godag.Sen va jag tvungen att visa matte några mer lite större kantareller,så jag hade inte tid med dem.Måste jobba.


När vi änteligen kom hem och jag fått mat.Så fick jag en tandborste,skönt matte kom ihåg att köpa igår.

Just nu undrar jag ,hur det går med min kineskompis Inka.Hon va på promis i vivalla för några dar sen.Blev jättedålig efter att ha ätit nåt där.Veterinären sa att hon fått en medicinsk förgiftning,alltså ätit nåt medicin eller ogräsmedel eller nåt .Som va utlagt av misstag eller med vilje.Har hänt sånt där förr ,förgiftade korvar till exempel.En sån som jag,som är hungrig jämt får inte ens nosa runt om jag är där.Fast ibland får man ju i sig fel saker hemma också,som när matte tappa allergitebletten och jag slök den.


Av molle - 22 augusti 2012 18:36

Den här veckan har det bara blivit promenader runt här.Inga springa lös i skogen ,men idag så hände det.Matte kom hem tidigt.Åka till eker sa hon yeasss

 

Kom igen nu här finns det kantareller.

 

Men snälla skynda dig kasta kotten nu då.

 

Dom finns ju här,små visserligen,men kom häråt sen

 

Härinne är dom större.Visade matte 2 nya ställen idag,hon blev impad.Fast egenteligen fjäskar jag bara,vill hon ska köpa nya oxöron till mig.Jag gav ju bort ett till den där rottisvalpen förra veckan.Så nu är jag sugen.

När man är i skogen är det viktigt att koppla av också.  

Först ett dopp i vattengropen.

 

Sen klämmer man ner sig i en håla på stigen,skulle helst vart lite fuktigare.  

Då blir man så här snygg,saknar att det inte blev lite lera också.Då hade jag vart riktigt snygg sen.

Men precis när vi kom hem kom regnet.Så till helgen kan jag nog bli riktigt vacker.

Av molle - 19 augusti 2012 12:26

Har kollat vattengropar

 

Finns några enstaka kvar.Och letat svamp på ställen som jag inte vart på förut.Jo då det fanns lite kantareller och en karl-johan hitta vi.Misstänker att matte testar mig med nya ställen,för att se om jag verkligen hittar.Missar några då och då ,för det finns ju annat som är intressant.

I lördags åkte vi bil,längre och längre bort.Kommer vi aldrig fram.Matte skulle hälsa på tråkisar.Alltså människor som inte gillar hundar,eller inte tycker att vi är världens mest intressanta varelser.Hur nån bara kan tycka nåt sånt.

Sent blev det och jag tänkte bäst att kolla in om det finns nån bra sovplats.Då kom matte på att vi åker nog hem ,så vi är hemma hos oss imorgon.


Sen drar hon upp mig jättetidigt imorse.Gjorde ju inte så mycket när jag kom på vem jag skulle få träffa.

 

Dessa tjejer vilken tid dom tar på sig.Men jag vet nog jag, snart kommer hon krypande.Fort går det så matte hinner inte med att ta kort.Fast hon försöker varje gång.

 

Yeas min Lizzie den snyggaste,roligaste,snällaste och trevligaste tjejen i världen.Och märk väl hon är min,i alla fall när jag är med.Och där hamna bollen i vattnet vilket plask det blev.

 

Fel bild den här skulle det va

 

Mycket plaskande ägna vi oss åt,är ju en helt ok badplats mitt i stan.Inte för människor dock,så matte sköljer av mig för säkerhets skull när vi kommer hem.Tycker kommunen ska göra ett hundbad där.Fast då kanske jag inte får ha Lizzie ifred,för andra killar.Tål att tänka på.


Av molle - 16 augusti 2012 06:21

I måndags va vi i skogen där matte letar svarta saker

 

Ni vet såna som inte är mig.Vi gick på ett nytt ställe där.Och hitta massa stora kantareller och då va ju inte kameran med förståss.Läskigt va det också för det lukta av vildsvinen där.Jag tyckte vi kunde gå därifrån,men matte va förståss tvungen att kolla runt .Och plocka upp dem.

Tisdagen va tråkdag

 

Kan vi inte göra nåt roligt.Nehej matte gick och hälsa på en liten rottistik.Skulle visst diskutera om det fanns nåt sätt att hjälpa henne få ett nytt bra hem.Det är bra att matte hjälper till med sånt ibland.För alla hundar behöver ju ha en bra matte.Som hittar på mycket skoj.Själv gav jag henne ett oxöra för hennes tänder klia.

Igår skulle vi ut på kul i alla fall.

  foto Gun-Britt Sjöberg


Nu har smulans matte en ny hund med igen.Den här heter ruff och blir nog bra,när han lärt sig att inte sno mina kottar.Hi hi matte hade glömt kameran igen,hade ett himla sjå med att få bilden rättvänd in i datan.Så nu är hon helt gråhårig snart,rätt åt henne då kanske hon inte glömmer mer.


På ett ställe ville jag visa att det minsann finns svamp.

Då gjorde smulan nåt alldeles ovanligt korkat.Rulla sig i ni vet skiit och den skulle jag ha nattdejt med till helgen.Inte kul sova med nån som luktar urrrk.

Matte kröp under stängslet,till dammen i skogen.Yeas nu blir det kul.Men vad gör hon,inte kastar hon kottar.Hon kastar i smulan flera gånger.Alldeles onödigt smulan gillar inte att simma.

 

Trevligt tycker jag.


Av molle - 11 augusti 2012 10:54

Igår skulle vi leta svamp till en av mattes kompisar som fyller år.Och jo jag tyckte jag va ganska duktig.

  

Till och med Karin som höll kursen tyckte detsamma.Hon ska visst drilla flera svampletande hundar i helgen.Fast jag tror det vore bättre hon hade kurserna i skogen ,det är ju där dom växer.Undrar om det är nån som gör samma fadäs som jag när man skulle leta i högt gräs.Det lukta ju svamp så jag kolla i trädet som stod där  Då skratta alla åt mig,men jag satte mig i alla fall framför kantarellen  Där fick dom så dom teg.

Idag va vi i en ny skog eller nygammal då.Vi har inte letat så mycket kantareller där.Och jag vet varför,växte inte många där inte.Matte vill se om jag skulle klara det,jo då hitta några riktigt stora fina som stack upp över mossan.

 

Annars var det mest sånt här.Smått smått inte riktigt värt att markera.Men jag ville ju att hon skulle kasta kotte till mig,så då fick jag väl markera dom då.Vi hitta såna här också

 

Visserligen små men det är tidigt för att vara här.Sen är det ju lite klurigt ibland att hitta svamp om man inte känner doften.Kolla här

 

Inte syns dom mycket men jag ville ju

 

Jäpp dom va där kasta kotten nu.När vi åkte hem från skogen skulle matte köpa potatis,då träffa vi Kira.Hon fick 11 valpar för några månader sen och hade ingen mat.Så matte ordna fram några hundmatsäckar till henne.När jag nu har träffat henne så förstår jag att hon behövde dem mer än mig.Fast då vart jag sur,lukta ju jättegott om dem och de bara försvann.Valp nummer 11 överlevde visst inte,men 9 av dem är sålda förhoppningsvis till bra hussar och mattar.Imorgon ska jag nog träffa Smulan igen,hon har vart i dalarna de senaste dagarna.Var visst nån lillhusse som va sjuk och behövde pysslas om.


Av molle - 9 augusti 2012 06:45

Den här veckan har det börjat regna varje dag när matte kommit hem.Igår låg jag kvar i hennes säng när hon kom med bilen.Normalt blir jag oxtokig,men just då öste regnet ner.Så gå ut kunde hon glömma,i alla fall inte jag så det så.

Söndagen va vi i favoskogen

 

den här ni vet.Och Smulans matte ägnade sig åt att träna mig,möta nya hundar.

 

Dom nya här heter Busan och Tindra,vet inte vart hon får alla nya hundar från.Men det verkar som om hon tycker att, jag behöver mycket träning.

 

Som vanligt blev det fika vid sjön.Gott va det och matte kasta min kotte.

 

Yeas på rätt ställe

 

I sjön så man fick ett fikapaus bad.Hoppas helgen nu blir bättre än veckan när det gäller vädret.För jag ska träna lilla fina Gucci i att stora svarta hundar .Inte alltid är otäcka,undrar om jag kan bita den som skrämt henne.

Presentation


Välkommen till Molles värld

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Molles gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards